sandrislindvall

Direktlänk till inlägg 22 mars 2016

Just smile

Av Sandra Lindvall - 22 mars 2016 14:00

Jo, jag hade ett "break" från bloggandet då jag inte hade energi att blogga. Jag skrev för någon dag sen varför det blev så. Nu tänkte jag berätta vad som händer inuti mig, och hur jag hanterar det. Det är svårt att sätta ord på det så ni får ursäkta att det kanske inte är det tydligaste att förstå. En del kommer bli chockade, medan vissa känner redan till den här vardaglig "kampen".


Varje dag har jag ångest, och händer det något som förstärker det kan det utlösa en panikattack. Det kan vara stress inför ett prov, rädsla om jag ska till t.ex vårdcentralen eller liknande. (För er som inte vet har jag stark rädsla för såna platser). Det kan vara för mycket press och för höga krav, och det kan vara att någon skäller ut mig i onödan. För mig är panikattackerna hemska. De varar allt mellan några minuter upp mot kanske en timme. Det som händer när jag får en panikattack är att först känner jag mig tom på energi. Sen från ingenstans börjar jag andas häftigare och få huvudvärk, det kan även svartna för ögonen. Sen blir jag yr, och kan börja hyperventilera. Tårarna börjar rinna och jag får verkligen panik blandat med stark ångest. Eftersom jag tappar kontrollen vid panikattackerna blir jag ännu mer rädd och stressad vilket leder till att de blir värre. 

Jag har fortfarande inte kommit fram till vad jag ska göra när jag får en attack. Men jag brukar sätta mig någonstans för det känns som jag ska svimma. Jag måste fokusera på att andas och ta det lugnt. 


Jag gillar inte alltid hur jag ser ut. Jag vet att jag inte är tjock, men det känns så ibland. Det kommer oftast i perioder, och då har jag ångest över det. Värst är det särskilt nu på våren och sommaren. 

Jag äter väldigt lite, eller ingenting under kanske en vecka för jag mår så dåligt över det. Men det är inte ovanligt att jag slutar äta för att jag mår så dåligt över annat. 


Jag är rädd att förlora kontrollen över allt. Jag vill ha kontroll över mitt utseende, jag vill känna att jag kan kontrollera mitt psyke, men det är så gott som omöjligt att göra. 


Just nu så är mitt liv väldigt komplicerat och jobbigt. Jag kan knappt få fram ord på vad som händer. Men personer i min omgivning är svårt sjuka och mår inte bra, det är spänt hemma, hästar jag älskat har fått avlivas, och det har blivit så mycket negativt att ta in på en och samma gång, och det har lett till att jag inte alls mår bra. 


Det är få personer som kan se om jag mår dåligt. För jag döljer det oftast. Bara genom att le och se glad ut, sträcka lite på mig och låtsas allt är bra, övertygar jag de flesta om att jag mår bra. Men bakom masken är jag totalt förstörd. Jag har som sagt döljt mina känslor sen 1an i grundskolan, men sen 8an har det blivit svårare för mig då det blivit för mycket jag dolt. Jag har fått ångest och panikattacker, och har påbörjat någon form av ätstörning som brukar komma i perioder. Den finns där hela tiden, men emellanåt kan jag kontrollera den. Men till slut orkar jag inte kämpa emot längre och "faller ner" igen. 


Jag vet att för en person som aldrig känt såhär är det svårt att förstå hur man mår och reagerar som man gör. Alla reagerar olika på sånt. Det här är hur jag reagerar, och agerar. Det kan låta rätt "fånigt", och kanske att det är påhittat-att man inte kan känna såhär för de orsakerna. Men det här är jag-det är så jag känner, och mår. Det är väldigt jobbigt. 


"Conceal, don't feel, don't let them know" ~ Frozen - Let it go

"It feels like I am lost" ~Sebastian Krantz - Be without you

 

När det blir lite korta uppehåll från bloggandet är det säkert för att jag mår så dåligt, så nu vet ni hur jag mår. Det går sällan en enda dag utan att jag mår det minsta dåligt inombords. Det syns inte alltid på utsidan, hur det känns på insidan. <3

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra Lindvall - 8 mars 2019 15:30


Hellu bloggisen!    Dagen började med ett besök på vårdcentralen. Min axel har blivit sämre ganska drastiskt, så jag fick ringa dit i morse.  Efter ett kort besök hos läkaren skickade hon en remiss till röntgen.  Jag körde snabbt in om mina f...

Av Sandra Lindvall - 8 mars 2019 13:30

Jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk på er som tar studenten i år! Det var helt klart en av de bästa dagarna i livet! :D Skulle lätt kunna göra om den dagen om och om igen! Att gå fram och få sina betyg, för att sen springa nerför trapporna oc...

Av Sandra Lindvall - 7 mars 2019 09:11


Godmorgon! Igår hade jag tyvärr inte tiden till att blogga, men för att göra en lång dag kort så jobbade jag på godiskristallen ett par timmar, var en sväng på Ikea och fixade en del grejer, och sen det vanliga med handla & laga mat :)  Idag ska ja...

Av Sandra Lindvall - 5 mars 2019 10:30


Sådär, då var jag hemma en snabb runda innan jag ska iväg och jobba! Träningen av knät gick rätt bra idag, klarade lite tyngre övningar och klarade av att hålla på längre än förra gången! :)  När det kommer till axeln är det tyvärr sämre. Rörlighet...

Av Sandra Lindvall - 5 mars 2019 06:45


Okej, jag fattar att det är många som går upp tidigare än mig - jag klagar inte!  Klockan är alltså 6:45, om drygt en halvtimme ska jag köra till Svalöv. Idag står sjukgymnastik överst på schemat. Jag ska va hos min sjukgymnast redan klockan 8:00. ...

Presentation


Tjingeling!
Mitt namn är Sandra Lindvall och jag är 19 år gammal!
På min blogg kommer ni få följa med i min vardag som består av hästar, kompisar, jobb och en daglig kamp mot ångest!
Välkomna!

Fråga mig

21 besvarade frågor

Omröstning

Vem tror ni vinner Mello??
 Jon Henrik Fjällgren
 Lisa Ajax
 Mohombi
 Lina Hedlund
 Bishara
 Anna Bergendahl
 Nano
 Hanna Ferm & Liamoo
 Malou Prytz
 Jon Lundvik
 Wiktoria
 Arvingarna

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards