sandrislindvall

Alla inlägg under september 2016

Av Sandra Lindvall - 21 september 2016 06:03

Hellu allihop! 

smarta jag var så trött igår kväll att jag glömde ställa klockan!! Hur lyckas man? Det var andra gången på väldigt kort tid... Haha, min räddare blev pappa som också skulle upp samma tid som jag ;) Så jag kom upp i tid  iallafall :P 


Vad händer idag då? Jo, jag ska till skolan, efter lunch har jag dressyrträning på skolan. Efter den har jag mattelektion till 15:20, och sen slutar jag för dagen. 

Jag ska rida Viggo i eftermiddag/ikväll, jag får se om jag hinner åka en tur till Väla och handla till min mamma. Hon fyller år 12/10, så det är nästan en månad dit, men jag är i Tyskland när hon fyller år så jag får handla innan dess ;) 


Nu måste jag gå och packa det sista jag ska ha med mig till skolan idag, sen är det tid att gå till bussen. Jag är väldigt trött just nu, så är inte så taggad på skolan idag, hehe :P

Hoppas ni får en underbar onsdag! :) 

 

Av Sandra Lindvall - 20 september 2016 22:02

Klockan är 10 på kvällen, och först nu har jag fått tid att blogga. Men jag är supertrött nu, efter ha ridit dresyr på Ultra på skolan och sen hopptränat med Carado i Viarp nu ikväll, så jag kommer inte  skriva något mer inlägg än det här ikväll.. 

Ni får ursäkta att det mest blir bloggning på tidiga mornar och sena kvällar, men det är så min vardag ser ut. ;) 


Imorgon vet jag inte alls när jag är hemma. Jag slutar skolan 15:20, och om jag hinner ska jag åka och shoppa lite. Jag ska rida Viggo imorgon också, han har fått det lugnt nu i två dagar efter den tuffa helgen. Han förtjänar verkligen den vilan efter de prestationerna han gjorde! :D 


Aja, nu får jag stänga ner för ikväll, för jag håller bokstavligt talat på att somna vid skrivbordet :P 

Sov gott så hörs vi imorgon :) 


Bjuder på en bild på en trött Zingo <3

 

Av Sandra Lindvall - 20 september 2016 06:15

Jag ställde klockan på 5:30 för att hinna med att blogga lite innan jag ska till skolan. 

Det märks att hösten är här, även om det inte märks så mycket på temperaturerna än. Det är nu helt mörkt när jag vaknar på morgonen, och solen går inte upp fören jag sitter på tåget, vid 7. 


Igår hade jag ångest igen. Jag har inte haft ångest eller de känslorna sen i torsdags morse förra veckan. Livet har varit peppande sen i torsdags, och jag trodde att jag hade besegrat den. Men jag inser att oavset vad jag gör så kommer den komma ikapp mig, förr eller senare. 


Dagens outfit är mina marinblå ridbyxor med bling från Hööks, ett par mintgröna ridstrumpor, en röd pikétröja från North Benth, och slutligen en grå hoodie från Cubus :) 


Nu måste jag dricka upp mitt te, med smak av apelsin och ingefära. Sen är det snart dax att gå till bussen och ta sig till skolan. :) Jag har ridning både på skolan och på Viarp idag, så det är häst hela dagen :D

Ni får ha det jättebra så hörs vi ikväll! 

 

Av Sandra Lindvall - 19 september 2016 22:04

Jag tänkte bara säga godnatt, och önska er alla en god natts sömn. :) 


 

Av Sandra Lindvall - 19 september 2016 15:01

Det är nu sista skolveckan för mig innan höstlovet. Då tänker väl ni, hur kan det stämma? Det är ju bara vecka 38? 

Jo, vecka 39-43 har min klass APL-period. Vilket innehåller 1 vecka traktorkörning och sen 4 veckor APL. Jag har traktorvecka nästa vecka. Eftersom jag har fått APL-plats i Tyskland, och därmed kommer bo där under hela den tiden inkl. helger, så har jag praktik i 3 veckor, medan de som har fått praktikplats i Sverige har 4 veckor :) 

Än så länge vet jag inte till 100% vilka veckor jag är borta, men det får jag antagligen reda på imorgon. :) 


Som ni nog kan lista ut så kommer jag inte kunna blogga under tiden jag är i Tyskland, men jag ska se om jag kan komma på något så det blir lite uppdatering på bloggen. :) Vad skulle ni säga om någon/några av mina vänner fick ta över bloggen och sköta uppdateringen medan jag är i Tyskland? Kommentera gärna vad ni skulle tycka om det! :) 

 

 

Av Sandra Lindvall - 19 september 2016 05:56

Go´morron allihop! :) 

Jag vet att jag sa att jag skulle uppdatera bloggen i helgen om hur det gick på tävlingarna, men jag har varit så trött efter tävlingarna så har inte orkat.. 

Iallafall så är jag supernöjd med både min och Viggos prestation i helgen.

I lördags debuterade vi lokal dressyr med att rida LC:2 på Skromberga Ryttarförening i Ekeby! Tävlingen reds utomhus på deras grusbana. Vi fick 59,667%, då han var lite spänd och övertaggad. Jag red inte heller 100% som jag hade önskat, men utefter förutsättningarna, och att Viggo inte är så rutinerad än och att vi inte tävlat dressyr på ett tag så är jag nöjd med resultatet. Jag hade en bra känsla på dressyrbanan, och det är det viktigaste! :) 


Igår (söndag) tävlade vi på Helsingborgs Fältrittklubb´s Pay and Jump (träningstävling i hoppning). Vi startade en klass, 80 cm. Det gick så galet bra! Viggo gick in på banan och satte en klockren, felfri runda!! :D 

På sista hindret kunde man själv välja om man ville ha tvåkombination eller endast oxern (så man tog bort bommarna på första hindret i kombinationen, som var ett räcke. Jag valde att ha kombinationen, så man hoppade räcket och sen landa och ta 1 galoppsprång innan man hoppade oxer ut. 

Viggo har aldrig tidigare hoppat kombination med oxer ut, och aldrig hoppat kombination på 80 cm. 

Hemma har vi bara hoppat kombination enstaka gånger, med räcke-räcke och på 50 cm höjd! 
Så jag är galet nöjd med att han klarade ut den uppgiften!! :D :D :D 


Jag har några bilder från dressyrtävlingen i lördags som jag kan lägga upp under veckan! :) 

Nu ska jag snart gå till bussen för att åka till skolan! :) Ni får ha en underbar måndag så hörs vi i eftermiddag/ikväll! :D

Av Sandra Lindvall - 17 september 2016 10:45

Skolan är i full gång igen efter sommarlovet. För mig och min klass del så är det nu slutspurten innan vi beger oss ut på APL (ArbetsPlatsförlagt Lärande / Praktik). Som jag sagt tidigare så ska jag till Tyskland. 

Vi har just nu 3 olika skrivuppgifter som ska vara inlämnade nästa vecka. 


I svenskan har vi sett en film vi nu ska skriva en utredande text om. Alltså ungefär som en filmanalys. Filmen vi har sett är Svindlande höjder, som utspelar sig på 1800-talet under realismens tid. Jag tyckte inte själva filmen var så bra, den var mest långtråkig om jag ska vara ärlig :P Men det är en film som tydligt speglar realismen. :) Den här uppgiften har jag inte riktigt hittat flytet i än, jag hoppas jag gör det snart så jag kan göra ett bra arbete :) 


I biologin arbetar vi med något liknande. Vi har sett två miljödokumentärer, Cowspiracy och Den 11:e timmen. Båda handlar om miljön. Vi skulle välja en av filmerna vi vill skriva en filmanalys om. Jag valde Cowspiracy då den handlar om djurindustrin/djurhållningen-hur det påverkar miljön. Då jag är intresserad av de frågorna som rör det ämnet så tyckte jag det var ett självklart val. :) Den uppgiften var lite svår att komma igång med, men nu går det mycket lättare och det är riktigt roligt och intressant att arbeta med :) 


entreprenörskapen arbetar vi med en text om två entreprenörer, en från ca 1800-talet och en som lever i vår tid, som vi ska jämföra och resonera kring. Jag har valt Alfred Nobel och Felix Kjellberg att arbeta med. Den här uppgiften är verkligen den roligaste jag fått i skolan någonsin! Jag älskar entreprenörskap - det är sååå sjukt roligt!! Den här uppgiften passar mig perfekt och jag är riktigt nöjd med min text än så länge. Jag ska försöka utveckla den ännu mer, så den blir ännu bättre. 


Som ni nog kan lista ut så älskar jag att skriva! Det är så roligt, och det är min styrka i skolan! Koncentrerar jag mig tillräckligt mycket blir jag oftast själv förvånad över resultaten av mina färdiga texter! ;) 

Mitt favoritämne i skolan är entreprenörskap och ridning (såklart :P ) 

Vilket är ert favoritämne i skolan, och varför? :) Kommentera gärna, för jag är nyfiken på att höra era åsikter! Går du inte i skolan så kommentera gärna vilket som var ditt favoritämne! :) 


 

Av Sandra Lindvall - 16 september 2016 13:15

Ja, lite sent påtänkt, men bättre sent än aldrig. Som rubriken lyder tänker jag i det här inlägget visa vad jag fick på min 17-årsdag som var den 20 augusti :P Aja, jag är jättenöjd med allt! :D 


 

  

 


De sista delarna av de här filmerna! :D 

  

 


Den här fantastiska boken fick jag av min fina syster! :D :D :D 

     


Världens bästa plattång som vårdar håret, och har ånga! :D :D Älskar den här! Kan varmt rekommendera den! :D 

 


En jättefin målarbok, den hjälper mig att lugna ångest och stress! :) 

       


Ja, och avslutningsvis - mormors goda Röda Vinvärs-cheesecake som vi hade till fikat! :D 

  

Presentation


Tjingeling!
Mitt namn är Sandra Lindvall och jag är 19 år gammal!
På min blogg kommer ni få följa med i min vardag som består av hästar, kompisar, jobb och en daglig kamp mot ångest!
Välkomna!

Fråga mig

21 besvarade frågor

Omröstning

Vem tror ni vinner Mello??
 Jon Henrik Fjällgren
 Lisa Ajax
 Mohombi
 Lina Hedlund
 Bishara
 Anna Bergendahl
 Nano
 Hanna Ferm & Liamoo
 Malou Prytz
 Jon Lundvik
 Wiktoria
 Arvingarna

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards